22 maart 2012

Wimpers om van te dromen

- Bron: Weheartit.com -

Al vanaf de eerste keer dat ik er wat over las, wilde ik ze hebben: wimperextensions. Wat ontzettend mooi en wat heerlijk om niet altijd maar weer met mascara aan de slag te moeten om er nog wat van te maken. Er hing wel een redelijk prijskaartje aan, dus moest ik er toch een tweede keer over nadenken. Want was al dat geld die 2 maanden mooie wimpers het me wel waard? En dan is het ook nog eens zo dat je iedere maand je wimpers weer bij zou moeten laten vullen. Een dure grap als je het zo bekijkt, dus liet ik het idee een beetje los.
Totdat ik er enkele weken terug weer wat over las begon het weer te kriebelen en... I did it and I love 'em!


Mijn wimpers zonder mascara, extensions 'n everything
Hier zie je mijn wimpers zoals ik ze 21 jaar heb gehad. Niet onzichtbaar, maar verder ook niet bijzonder mooi, lang of donker. Een laagje mascara of twee gingen er altijd op voor ik een stap buiten de deur zou zetten en een strookje nepwimpers misstonden ook zeker niet.
Mijn wimpers 2.0
Maar nu blijven de nepwimpers en mascara's toch echt even in de kast liggen. Want wat zijn mijn wimpers nu mooi met die extensions! Vol, zwart, lang en een vette krul erin: wow! Als ik een spiegeltje in mijn zak had gehad, had ik er de hele dag naar zitten kijken. Ook toen ik vanmorgen opstond en in de spiegel keek was ik blij verrast; ik kan gewoon zonder make-up de deur uit en me niet druk hoeven maken of ik er wel enigszins toonbaar bij loop.

Ik heb de wimpers pas sinds gisterenmiddag, toen is Judith van schoonheidssalon MooiLife bij mij thuis langsgekomen en heeft me deze weelderige wimpers aangemeten. De behandeling is super relaxed, je ligt namelijk zo'n 1,5 - 2uur met je ogen gesloten. Een dutje doen zou dus geen probleem zijn ;) Per oog brengt ze de wimpers aan, nadat je onderwimpers worden afgeplakt met een speciale tape om te voorkomen dat je onderwimpers vast gaan plakken. Vervolgens wordt er een primer op je wimpers aangebracht om ervoor te zorgen dat je wimpers echt squeaky clean zijn en de lijm zo optimaal hecht. En dan begint het priegelwerk, want dan worden de extensionshaartjes per wimper aangebracht. Iedere eigen wimper krijgt één extensionhaartje en wanneer je eigen wimper van nature uitvalt, valt ook de extension daarmee uit.
Deze vorm van wimperextensions zijn dan ook niet slecht voor je wimpers, zoals veel mensen nog wel eens willen denken. Een tijd geleden waren er alleen nog extensions van kleine plukjes wimpers, die ervoor zorgden dat je eigen wimpers een hele bagage moesten dragen en daarbij werden deze plukjes ook op je huid of aan de wortel van je eigen wimpers geplakt, wat dus niet echt heel goed is voor je ogen en wimpers. De single extensions die tegenwoordig worden gebruikt zijn helemaal niet schadelijk voor je eigen wimpers en kun je dus ook met een gerust hart laten zetten.

De extensions die Judith bij mij heeft gezet zijn de synthetische. Er zijn ook extensions van echt vossenhaar, maar een gevaar met deze is dat sommige mensen hier niet tegen kunnen. Daarbij zijn ze ook een stuk kostbaarder. De extensions zijn er in verschillende krullen, lengtes en diktes. De extensions die ik heb gekregen zijn ook meteen de meest gebruikte, namelijk een C-krul met lengte 12 en dikte 15, maar er wordt altijd persoonlijk gekeken naar wat het best bij jouw eigen wimpers past. Per oog krijg je zo'n 60-90 extensions aangebracht, that's a lot!

De Blink wimperextensions
De extensions blijven dus zo'n 2 maanden zitten en om ze mooi te houden zouden ze iedere maand bijgevuld moeten worden. Mascara gebruiken kan op de puntjes, maar vind ik persoonlijk echt niet nodig. Daarbij blijven zo ook veel langer mooi als je geen mascara gebruikt. Met het reinigen van je ogen moet je iets voorzichtiger zijn, je moet bijvoorbeeld niet hard gaan wrijven. Maar dat is sowieso al niet goed voor je ogen, dus gewoon niet doen. Je moet ook zeker geen olieproducten gebruiken, zoals een reiniger met olie of een vette mascara, want dat zorgt ervoor dat de wimpertjes sneller loslaten. Voor mij persoonlijk geen probleem, want ik gebruik zelf liever geen vettige olieproducten omdat ik dat gevoel niet prettig vind. Behalve het voorzichtig reinigen en geen gebruik maken van olieachtige producten zijn er geen bijzondere dingen waar je extra op moet letten.

Schoonheidsspecialiste Judith is een jaar geleden voor zichzelf begonnen en werkt bij mensen aan huis. Ze neemt haar draagbare behandelstoel overal mee naar toe en komt gewoon bij jouw thuis de gewenste behandeling doen. Ze is een super gezellige en leuke meid en weet waar ze over praat. Op haar website is meer informatie te vinden over haar salon, de behandelingen die ze aanbiedt en de bijbehorende tarieven. Een startset wimperextensions kost €85 en het bijvullen kost €40.

Zoals het er nu naar uitziet ga ik de extensions zeker laten bijvullen. Het is gewoon zo mooi, ik ben er helemaal weg van! Vooral nu met de zomer in zicht zijn de extensions een uitkomst: nergens aan hoeven denken, maar gewoon lekker genieten van de zon. Maar wel insmeren met een sunblock natuurlijk ;)

Lijkt jullie het wat, wimperextensions?

xoxo,
Felicia

1 opmerking:

  1. ik ben tevreden over hoe m'n wimpers zijn
    ik volg je trouwens vanaf nu via bloglovin !
    volg je me terug? xx

    BeantwoordenVerwijderen