17 november 2011

Wenkbrauwen: hoe en wat


De uitdrukking op je gezicht wordt bepaald door je wenkbrauwen en niet voor niets worden ze dan ook de kapstok van je gezicht genoemd. De vorm van je wenkbrauwen kan je hele look maken of breken, een goede wenkbrauwstyling is daarom een must! Om je te helpen zijn hier een aantal punten waar je op moet letten bij het epileren/harsen en bijtekenen van je wenkbrauwen.

- Weheartit.com -
In vorm brengen
Je wenkbrauwen epileren/harsen is niet zomaar iets, je kunt niet lukraak gaan plukken en verwachten dat er een stel mooie wenkbrauwen uit voort komt. Het belangrijkste: kijk goed naar de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen en naar je gezicht. Deze bepalen hoe je jouw wenkbrauwen gaat bijwerken, welke vorm ze gaan krijgen.
Om te beginnen moet je goed voorbereid zijn: gebruik een goed pincet zoals die van Tweezerman. Je kunt de haartjes beter vastpakken en preciezer werken met een goed pincet. Heb je je wenkbrauwen nog (bijna) nooit geëpileerd dan kan het wel eens wat pijn doen, wrijf dan met een ijsblokje rond je wenkbrauwen zodat je de huid licht verdoofd. Span ook je huid goed aan tijdens het epileren, dan kun je preciezer werken en verlicht je meteen ook de pijn.

De vorm van je wenkbrauwen kun je het best bepalen door met een penseel of potlood rechte lijnen te trekken. Leg het potlood of penseel langs je mondhoek, recht omhoog langs je neusvleugel en je binnenste ooghoek, de lijn die je nu ten hoogte van je wenkbrauw trekt geeft aan waar je wenkbrauw begint. Nu leg je het potlood langs je mondhoek en schuin omhoog over het midden van je iris, dit geeft het hoogste punt in je wenkbrauw aan. Tot slot leg je het potlood weer langs je mondhoek en schuin omhoog langs je buitenste ooghoek, dit geeft het uiteinde van je wenkbrauw aan. Waarschijnlijk merk je al dat deze drie punten wel ongeveer gelijk lopen met je natuurlijke wenkbrauw. Als je op deze drie plekken een lijntje trekt, hoef je niet steeds op te blijven letten of je de lijnen nog goed aanhoudt, maar kun je gewoon ‘binnen de lijntjes’ epileren. Er zijn ook speciale wenkbrauwsjablonen op de markt, maar deze zijn niet aan te raden omdat de vorm vaak niet bij je eigen wenkbrauwvorm past. Als je het echt ingewikkeld vind om de juiste vorm te vinden, ga dan eens naar een specialist. Die weet je precies te vertellen wat bij jou past en als je eenmaal je wenkbrauwen hebt laten doen kun je ze zelf makkelijk bijhouden. Je kunt ervoor kiezen om naar de schoonheidsspecialist te gaan, maar je kunt ook makkelijk binnen lopen bij de Benefit Brow Bar in Sephora of de Anastacia counter bij Douglas waar je vaak niet eens een afspraak hoeft te maken.

Haal alleen haartjes aan de onder- en zijkant van je wenkbrauwen weg, niet boven. De vorm van je wenkbrauwen wordt op een natuurlijke manier door de bovenkant bepaald, ga hier dus niet aan ‘klussen’. Zorg er ook echt voor dat je niet teveel haartjes weghaalt, want over-geëpileerde wenkbrauwen maken dat je er oud uitziet en daarbij is het ook gewoon niet mooi.
Zijn de haartjes van je wenkbrauwen best lang, dan kun je ervoor kiezen ze te knippen. Dit laat ze er meteen een stuk verzorgder uitzien. Gebruik een scherpe (kappers)schaar om nauwkeurig te kunnen werken. Borstel je wenkbrauwen eerst omhoog met een wenkbrauwborsteltje en gebruik knip voorzichtig langs de natuurlijke lijn van je wenkbrauwen.

- Weheartit.com -
Als je ervoor kiest je wenkbrauwen te harsen, kies dan voor speciale wax voor je wenkbrauwen, zoals van bijvoorbeeld Veet. Het kleine tubetje zorgt dat je makkelijk en precies de wax kunt aanbrengen en is ook extra zacht voor de huid rond je ogen. Wees wel voorzichtig, want met harsen haal je makkelijk teveel haartjes weg als je slordig werkt.
Je kunt ook je wenkbrauwen laten weghalen met een draad. Dit gaat een stuk sneller dan met een pincet en is preciezer dan met waxen. Het best is om dit gewoon bij iemand te laten doen die met de draad overweg kan, maar je kunt het jezelf ook leren met behulp van bijvoorbeeld youtube filmpjes.

Bijtekenen
Nadat je ongewenste haartjes hebt verwijderd kun je je wenkbrauwen bijtekenen waar dat nodig is. Het is belangrijk de juiste kleur te kiezen: liever een lichtere kleur dan je eigen wenkbrauwen dan een donkerdere. Kies het liefst niet voor een kleur met rode ondertoon, want dit oogt niet natuurlijk en maakt dat je er ouder uitziet, evenals zwart. Kijk zelf wat je fijner vind werken: een poeder of een potlood. Een poeder oogt wat natuurlijker maar blijft wel wat minder lang zitten, potlood blijft langer zitten maar kan wat harder overkomen. Je kunt ook eerst je wenkbrauwen bijtekenen met een potlood en deze vervolgens fixeren met een poeder. Breng de poeder aan met een schuin afgesneden kwastje. Teken met de poeder of het potlood kleine lijntjes, zodat je de illusie van haartjes creëert.
Voordat je begint met bijtekenen borstel je je wenkbrauwen naar beneden om de bovenkant bij te tekenen en borstel je ze weer naar boven als je de onderkant bij gaat tekenen, zo kun je goed zien waar ‘hapjes’ zitten en waar je precies bij moet tekenen. Borstel altijd na het bijtekenen een paar keer door je wenkbrauwen met een wenkbrauwborsteltje, zo verzacht je harde lijnen en vervaagd het product goed in je wenkbrauwhaartjes. Gebruik tot slot een wenkbrauwgel om te zorgen dat haartjes én kleur goed blijven zitten. Ook handig als je enkele ongehoorzame haartjes hebt die niet op hun plek willen blijven.

xoxo,
Felicia

2 opmerkingen:

  1. Leuke blog heb je! ik volg je vanaf nu via Bloglovin en GFC, volg jeme terug? x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heej,
    Leuk artikel, erg handig.
    Ik volg je op Bloglovin, volg je me terug? :) x

    BeantwoordenVerwijderen