15 juni 2011

Inglot

Sinds kort zit er in Amsterdam een Inglot, zoals op een hoop blogs te lezen is geweest. Toen ik dit las bedacht ik me dat het ook wel eens zo zou kunnen zijn dat er een Inglot in Milaan zit. En jawel, Google gaf me meteen het verlossende antwoord: er zit een Inglot in Milaan! Zo benieuwd als ik naar het merk was, ging ik meteen richting de Via Cusani. Een prachtige winkel, met een witte glanzende vloer en zwart gelakte meubelen. De winkel was niet heel groot, maar groot genoeg om een boel mooie make-upjes te huisvesten.


Na het eerste bezoekje niets gekocht te hebben zijn we voor een tweede keer teruggegaan. Mijn vriendin heeft aankomend weekend een bruiloft en wist nog niet zo goed wat voor oogmake-up ze wilde, dus zijn we om advies gaan vragen. Deze keer zijn we wel 1,5uur in de winkel geweest en natuurlijk kon ik deze keer niet zonder iets de winkel uitlopen.

Het leuke bij Inglot vind ik de Freedom Systems: lege palettes die je zelf kunt vullen met oogschaduws, blushes, bronzers en concealers. Zo kun je de kleuren die jij mooi vind in een paletje combineren, of je nu maar 2 oogschaduws wilt of 10. Of 4 en een blush. Of 4 blushes. Wat jij wilt!
Ik heb ervoor gekozen een palette van 4 kleuren samen te stellen en heb na wikken en wegen deze 4 prachtige kleuren uitgezocht. Een zeeblauw/-groene, een goud, een highlighter en een bruine/taupe kleur.

Matte 345 - Pearl 430 - AMC Shine 30 - Matte 363

De pigmentatie is super! Een veegje en je krijgt de kleur van de swatches hierboven. Wat ik wel jammer vind zijn de kleur'namen', dit zijn namelijk nummertjes. Ik vind het altijd zo'n groot pluspunt als merken leuke en creatieve namen aan hun productkleuren geven! Maar helaas denkt Inglot daar niet zo over. De namen van de kleuren geven eerst aan wat voor finish de oogschaduws hebben, daarna komt het kleurnummer.Ook heb ik voor mijn mams een blush gekocht voor haar verjaardag. We zijn eens samen naar MAC in Antwerpen geweest om advies te vragen over mams foundation en de make-upartist heeft mijn moeder toen een prachtige blush opgedaan. Normaal draagt mijn mam nooit blush, maar doordat ze dat toen wel kreeg viel het zo op dat het echt je gezicht 'af' maakt. Omdat we toen de blush niet gekocht hebben, wilde ik er eentje voor d'r verjaardag kopen. De kleur lijkt echt suuuuperfel, maar de make-upartist bij Inglot had 'm zelf op en zag er heel lichtjes en niet te aanwezig uit, dus besloot ik voor deze kleur te gaan. Ik hoop dat mijn mams 'm mooi vindt! En anders offer ik me wel op om 'm zelf te gebruiken ;)

Ik heb inmiddels al een klein verlanglijstje met oogschaduws die ik nog wel zou willen hebben, maar die bewaar ik voor mijn tripje naar Amsterdam. Want die winkel wil ik natuurlijk ook nog wel gaan zien ;)

Zijn jullie al bij Inglot geweest? En hebben jullie nog aanraders?

xoxo,
Felicia

4 opmerkingen:

  1. Ik wil ook nog heel erg graag naar de Inglot store! Mooie kleurtjes zeg, prachtige blush ook ♥

    BeantwoordenVerwijderen