26 oktober 2010

The challenge

Door de 42 days challenge van Suzanne voor Veracamilla.nl - die ze succesvol tot een einde heeft gebracht! - raakte ik enthousiast en wilde dit ook gaan proberen.
Even wat uitleg; the 42 days challenge houdt in dat ik de komende 6 weken niets van make-up of kleding ga kopen. Daarnaast wil ik ook onnodige snoep- en snackmomentjes uitbannen door de komende weken onderweg niks te kopen op het station of de supermarkt.

Waarom ik dit ga doen?
Ik koop te veel, te vaak en te nutteloze dingen. Ik kan niet naar de stad gaan zonder daarna met iets thuis te komen, al is het maar een oogpotloodje of shirtje. Ook alle kortingsacties van o.a. drogisterijen zijn voor mij funest! Op het moment dat een product in de aanbieding is, denk ik meteen 'Oohh, maar dan is het een stuk goedkoper dan normaal!', ook al is het dan in verhouding helemaal niet veel goedkoper. Plus dat ik bij aanbiedingen producten ga kopen die ik he-le-maal niet nodig heb. Ik heb zo ontzettend veel in de kast liggen, van make-up tot haarproducten, en mijn kledingkast puilt ook uit. Dus die challenge brengt ook een soort Project Pan met zich mee; producten óp maken, in plaats van steeds maar weer iets erbij te kopen.
En dan de onnodige snoep- en snackmomentjes. Doordat ik altijd met de trein naar school reis, kom ik dus ook altijd op het station en daar zitten a lot of eetgelegenheden die mij verleiden tot het kopen van lekkere dingetjes, 'want ach, ik moet toch wachten op die trein met vertraging'. Dat moet ook maar eens afgelopen zijn ;).
En door dit niet-kopen geef ik ook geen geld uit, ook een belangrijke reden. Want het kan allemaal wel even wat minder.

Hieronder even kort de regels:
- Startdatum dinsdag 26 oktober 2010, einddatum dinsdag 7 december 2010 (Yessss, net voor kerst weer legaal spulletjes kopen ;) ).
- Alles dat met make-up, nagellak, haarproducten, kleding en snacks/snoepjes/koekjes/ongezonde zoetig- en vettigheid te maken heeft is verboden terrein.
- Bezoekjes aan webshops en winkels zijn op eigen risico, motto: kijken met de oogjes, niet met de handjes.
- Op overtreding staat geen straf (doodstraf, gevangenisstraf, taakstraf...), maar ik heb er mezelf mee. Dan is de challenge mislukt en mijn trots weg.

Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat verlopen, waarschijnlijk ga ik het erg moeilijk krijgen. Maar zo gauw ik dit heb volbracht, ben ik wel erg trots op mezelf. En als Suzanne het kan, kan ik het ook! Hoop ik..
Halverwege zal ik updaten hoe het ermee gaat en natuurlijk na de 6 weken hoe het verlopen is, én of ik het wel volgehouden heb.

xoxo,
Felicia

3 opmerkingen:

 1. Heel veel succes, knap hoor als het je lukt. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi :)
  Ik vond net je blog en heb net álles gelezen. Alleen jammer dat je zo weinig reacties hebt.. Dus hier is er een! Ik vind je blog nu al super, leuker dan veel andere beautyblogs. En daarmee bedoel ik vooral dat je geen eindeloos artikel over de zoveelste LE van Catrice/Essence/Mac/enz hebt! Ga vooral zo door!
  Liefs,
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Marieke
  Dankjewel voor je lieve reactie :)!

  BeantwoordenVerwijderen