12 november 2010

Kiko Make Up Milano - My nailproducts

Na het artikel van gisteren over mijn Kiko make-up spulletjes, nu een artikel over de nagelproducten die ik van Kiko heb. Dit zijn eigenlijk vooral nagellakjes, maar ook een verzorgingsproduct.
Niet alleen de make-up van Kiko is super qua prijs-kwaliteit verhouding, ook de lakjes zijn geweldig. De houdbaarheid is prima, ze lakken fijn, de kleuren zijn mooi en de prijs is laag, wat willen we nog meer?
In totaal heb ik 7 kleurtjes en een verzorgende lak. Nou ja, lak, het is een anti-cuticle scrub. Het is een rood/oranje gelachtige substantie met zwartje vlokjes erin. Die zwarte vlokjes is Litchi Chinensis Seed Powder, zoals de ingrediĆ«ntenlijst zegt. Dit is een ingrediĆ«nt dat wel vaker wordt gebruikt in cosmetica, het is namelijk bedoeld om bepaalde stoffen van verschillende lichaamsoppervlakten te verwijderen, om te helpen bij gebitsreiniging of om de glans te verbeteren. Het is poeder gemaakt van gedroogde zaadjes van de lychee plant. Jeweetwel, die vruchtjes met een roze stekeljasjes, wit vruchtvlees en een grote bruine pit in het midden.
De lychee
Ideaal spul dus om te verwerken in een anti-nagelriemen gel! En het werkt ook echt, want even de gel inmasseren op je nagelriemen en in laten trekken en je nagelriemen zijn foetsie! Wel eventueel met een beetje hulp van een bokkenpootje, maar het werkt! De gel ruikt ook nog eens lekker zoet, naar aardbei, en laat je nagels gevoedt achter, dus lekker om je nagels hiermee te verwennen.
Dan over naar de 7 kleurtjes. Om te beginnen hier 5 kleuren in koude tinten; een licht zilver, een doorzichtig flakie-lakje, een zeeblauwe, een marineblauw en een paarse. De zilveren en zeeblauwe zijn redelijk licht gepigmenteerd, waardoor je zeker 3 laagjes nodig hebt voor een dekkend effect. De marineblauwe en de paarse dekken daarentegen wel gewoon met 2 laagjes.
Het flakie-lakje bevat superveel grote en kleine glitters en is echt een beauty! De glitters lijken de ene keer roze (zoals op de foto hieronder), maar de andere keer zijn ze groen/blauw, heel erg gaaf. Vooral over een zwarte lak komen de glitters mooi uit.
Dan nog de laatste 2 kleurtjes, een oranje en een bruine met zilveren shimmer. Je ziet hier ook nog een keer de anti-cuticle scrub. De oranje heeft mijn moeder gekocht toen ze tijdens de WK-finale op vakantie waren. Natuurlijk kon ze niet zonder een klein beetje oranje de wedstrijd gaan kijken, dus toen heeft ze deze lak maar gekocht. Ik heb zelf helemaal niks met oranje, maar deze kleur is nog best mooi. Door de shimmer erin krijgt 'ie iets extra's.
De bruine lak heeft een zilveren shimmer en deze lak lijkt een beetje op Decadence van Diamond Cosmetics, maar is wel wat lichter bruin. Beide lakjes hebben 2 laagjes nodig voor een mooie dekking.

Helaas heb ik van de lakjes nog geen swatches, mochten jullie van een bepaald lakje swatches willen zien: just ask! Dan zal ik die zo snel mogelijk plaatsen ;).

xoxo,
Felicia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten